Studentstipendier juni 2021
Kära Studenter
Återigen har vi det stora nöjet att dela ut stipendier till några studenter för tre fina uppsatser. Som vanligt är det många välskrivna arbeten men tyvärr är det bara några som vi kan ge stipendium. Vi i styrelsen hoppas dock att ni alla nyblivna sjuksköterskor går med i vår förening för dels kan ni söka pengar när ni är ute i arbetslivet för att tex förkovra er eller åka på någon kongress, dels ordnar vi sammankomster. Man kan också efter tio års arbetserfarenhet söka förtjänstmärke. Läs mer på vår hemsida eller kontakta oss via mail styrelsen@rksf.se eller telefon 070 018 69 15.
Ni som nu har fått stipendium ska kontakta föreningens kassör Marianne Thulstrup marianne@thulstrup.se och uppge hur ni vill ha summan utbetald samt glöm inte att uppge hemadress så ni kan få ert diplom på posten.
Vi önskar er all lycka i framtiden, ni har världens bästa yrke!
Styrelsen för Röda Korsets sjuksköterskeförening
May Blom ordf
Arbete 1.
Professionellt möte gör skillnad. En litteraturstudie om mötet med personer med schizofreni
Författare: Stefan Schlange Georges Nehme
Motivering:
Schizofreni är en av de vanligaste psykossjukdomarna. Dessa patienter kan vi möta överallt i sjukvården. Uppsats visar på hur viktigt det är att Sjuksköterskor har kunskap om hur dessa personer vill bli bemötta. Uppsatsen är välskriven och håller god vetenskaplig kvalitet.
Arbete 2.
Att fråga om våld. En litteraturstudie om våld i nära relation
Författare: Ebba Sebelius och Jasmine Ylimäki
Motivering:
Våld i nära relation är ett globalt folkhälsoproblem. Uppsatsen belyser behovet av att mer kunskap och riktlinjer behövs för hur sjuksköterskan ska förhålla sig till kvinnor som blir utsatta. Uppsatsen är välskriven och håller god vetenskaplig kvalitet.
Arbete 3.
Nyanlända kvinnors upplevelse av att söka hälso- och sjukvård – En allmän litteraturstudie utifrån ett intersektionellt perspektiv
Författare: Linnéa Abrahamsson och Josefin Adeleng
Motivering:
Uppsatsen tar upp ett ämne som är mycket aktuellt och som berör alla som arbetar inom sjukvården. Det behövs mer kunskap kring nyanlända kvinnors behov av hälso- och sjukvård och vården bör bli mer individanpassad. Uppsatsen är välskriven och håller god vetenskaplig kvalitet.